Tedenska napoved, 19.9. – 25.9., Direktni Merkur

tumblr_nvxex6b34h1t2sem0o1_400

Luna v Dvojčkih v kvadratu s Saticionarno/Direktnim Merkurjem

 

Moč tranzita: pomemben mesečni aspekt.

Trajanje tranzita: od srede do petka.

Astrološka postavitev

Tekom tedna bo Luna tvorila kvadrat tako z obstoječim kvadratom med Neptunom in Saturnom kot tudi z Merkurjem v Devici, ki bo ta teden končal svoj retrogradni cikel in zopet pričel s svojim direktnim gibanjem. Omenjeni planeti bodo tako tvorili aspekt, ki mu pravimo Križ.  Predvsem zaradi spremembe v gibanju Merkurja bo omenjeni aspekt nedvomno eden izmed pomembnejših aspektov tega meseca, zato lahko pričakujemo kar precej dogajanja, akcije, dinamike ter tudi določene ovire in neprijetnosti. Povečana bo napetost v odnosih in v interakcijah z okoljem, možni so konflikti ter frustracije.

kylie_bax_helmut_newton

Čustvene potrebe, razpoloženja, frustracije

Glavne čustvene potrebe, ki jih v nas sproži Luna v Dvojčkih so potreba po zanimivi in plodni komunikaciji ter na splošno potreba po večji interakciji z okoljem. Tekom tega vpliva radi spoznavamo nove ljudi, želimo si krajših potovanj, morda izletov. Že samo dnevno dogajanje nam morda spontano ponudi mnoge zanimive aktivnosti.  Želimo si več novih izkušenj, povečana je tudi naša radovednost ter želja po učenju. Zadovoljitev omenjenih čustvenih potreb prinaša občutek varnosti, stabilnosti ter izpolnjenosti.

Luna v Dvojčkih prav tako precej rada prinaša zmedo v naša življenja. To še posebej drži za obdobja, ko Luna tvori težke in zahtevne apekte z drugimi planeti. V tem tednu bo komplikacije prinesel prav kontakt z Merkurjem. Kot naravni vladar Dvojčkov in Device bo Merkur zgolj dodatno pudaril neagitivni potencial teh energij.

Aspekt med Luno in Merkurjem bo močno povečal našo mentalno aktivnost, sposobnost hitrega procesiranja misli, nove ideje ter zamisli bodo pozitivno vplivale na naš vsakdanjik. Le ta bo tudi pridobil na dogajanju in hitrejšem tempu. Negativno bo vpliv prizadel predvsem našo sposobnost koncentracije in fokusa. V kolikor je možno, si ne zapletajte vsakdana z dodatnimi aktivnostmi, dolžnostmi in opravki. V zraku bo energija tako imenovanih spremenljivih znamenj. Ker bodo le ta preko planetov povezana v težke kvadratne aspekte, bo veliko ljudi že tako ali tako izpostavljeno povečanemu dnevnemu dogajanju, ki bo samo od sebe prineslo iz ure v uro spreminjajoče se situacije, komplikacije, zaplete ter razplete. Ne zakomlicirajte si dnevnega ritma še sami.

mirrorcrazy1

Zgornja problematika je redna spremljevalka Merkurjevih retrogradnih ciklov in jo je treba jemati precej resno. Določene situacije v tem obdobju lahko pri ljudeh ustvarijo precej stresa kar povzroči frustracije, nervozo ter ziritirano razpoloženje. Pommebno je, da se primerno in preudarno odzovemo na te negativne vplive. Stres je nekaj čemur se moramo v teh obdobjih čimbolj efektivno izogniti. Kot sem omenil že v prejšnjih člankih, še vedno velja, bodite bolj fleksibilni, potrpežjivi in se poskušajte sproti prilagajati spreminjajočim se pogojem ter situacijam. Tako boste lahko uspešno držali korak s prihajajočimi tedenskimi vplivi.

Še posebej bo treba biti pozoren v prometu ter pri vseh aktivnostih in opravilih, ki zahtevajo visoko raven koncentracije. Tokrat bo nasvet, ‘Premisli preden ukrepaš’ še kako pomemben, saj znata biti nepremišljenost, neučakanost prav tako resna problema.

Trenutni cikel retrogradnega Merkurja na splošno prinaša izredno pozitivne vplive kar se tiče razvijanja osebnih praktičnih sposobnosti in taletnov. Učenje novih stvari v tem obdobju prinaša neprecenljive izkušnje ter dviguje samozavest. Skupaj z Luno v Dvojčkih bo tekom tedna pozitvni vpliv Merkurja še bolj očiten. Povečana mentalna aktivnost bo v nas spodbujala samoiniciativnost ter iznajdljivost. Težave, ovire, problemi lahko postanejo stvar preteklosti v kolikor bomo sposobni gledati na stvari tudi iz drugih zornih kotov ter predvsem v kolikor se bomo pripravljeni z lastnimi izzivi tudi spopasti.

Kombinacija, ki jo bosta tvorila Luna in Merkur bo prinesla precej pozitivnega potenciala v kolikor se bomo uspešno spopadali s povečano nevrotično energijo, stresom, hitrejšim in morda tudi bolj napornim ter spreminjajočim se dnevnim ritmom, oteženo komunikacijo ter koncentracijo. Vsekakor bo ob vsem tem treba resnično še najbolj paziti na kvadrat Saturna in Neptuna, ki že dalj časa v naša življenja prinaša precej depresivno in obremenjujočo energijo.

befunky_mystery-shadow1410798056

Lahko ste prepričani, da bo omenjeni aspekt že v osnovi precej negativno vplival na vašo samozavest ter postavljal vaša prepričanja, verovanja na temeljito preizkušnjo. Občutki čustvenega samokritičnega pritiska, anksioznosti, zmedenosti, dvoma ter tudi morda obupa so pogosti spremljevalci te kombinacije. Omenjeni vplivi lahko predstavljajo precejšnjo oviro, če se lotevate novih kariernih ali kakšnih drugačnih osebnih projektov ter novih pomembnih aktivnosti. Pomembno je da ne dovolimo, da nam določene življenske situacije in okoliščine vzamejo pogum in drznost za uresničevanje latnih ciljev ter sanj.

Prav tako pa je hkrati pomembno tudi to, da popolnoma razumemo in sprejemamo realne situacije našega trenutnega življenja, da se zavedamo svojih trenutnih sposobnosti in da si ne delamo utvar ter nimamo nerealnih pričakovanj. S takšnim odnosom bomo najbolje nevtralizirali negativni vpliv aspekta med Saturnom in Neptunom. Trdo delo, potrpežjivost, trezno razumevanje lastne življenske situacije nas bodo uspešno vodili do cilja osebne samouresničitve in nam pomagali odkleniti pozitiven potencial prihajajočega tedna.

Omenjeni tranziti bodo namočneje vplivali na ljudi, ki so rojeni v znamenju Device, Dvojčkov, Rib, Strelca. Tisti, ki imate v teh znamenjih pomembne planete in astrološke točke boste prav tako čutili omenjene vplive.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s