Tedenska napoved, 27.3. – 2.4., Mlaj v Ovnu – Pomladno prebujanje

47b0a7f2f1387244075943c454e6e20bMlaj v Ovnu

Moč tranzita: močan mesečni aspekt.

Trajanje tranzita: vplive bomo čutili tekom celotnega tedna, najmočneje v torek in sredo.

 

Astrološka postavitev

Mlaj na 7° v Ovnu močno sovpada z letošnjim ciklom retrogradne Venere in predstavlja enega od glavnih aktivatorjev njenih energij. Mlada Luna pa je tokrat še posebej zanimiva tudi zato ker sovpada z začetkom novega letnega časa pomladi. To je čas ponovnega rojstva, prebuditve življenja, čas setve. Ker je koncept novega začetka tudi simbolični koncept vsakega mlaja, bodo energije mlade Lune v Ovnu še posebej izrazite.

Vplive boste najmočneje čutili Ovni, nekoliko manj Tehtnice, Raki in Kozorogi. Še posebej boste na energije občutljivi vsi tisti rojeni konec meseca marca, junija, septembra, decembra ter v začetku meseca aprila, julija, oktobra in januarja. Vsi, ki imate pomembne planete oziroma astrološke točke med 0° in 18° v znamenju Ovna, Tehtnice, Raka, Kozoroga, boste prav tako izrazito čutili omenjene energije. Mlada Luna bo opazno vplivala tudi na ostala ognejna znamenja, Leve in Strelce.

screen-shot-2017-03-26-at-3-31-46-pm-e1490567763586

Čustvene potrebe, izzivi, razpoloženja, frustracije

Luna v Ovnu v naša življenja prinaša akcijo, pestro dogajanje ter aktivacijo, iniciacijo v kakršnemkoli smislu in na vseh področjih življenja. Energijski vpliv bo precej intenziven, za nekatere morda preveč obremenilen, za druge izredno navdihujoč. Hočeš nočeš bo precej pomladno in dinamično, tej atmosferi pač ne bo moč ubežati. Če ste še vedno nastavljeni na parametre zimskega spanja, se bo treba kar hitro premakniti naprej. 🙂

Kot sem omenil zgoraj, letošnja Luna v Ovnu močno potencira tudi vpliv Venerinega retrogradnega cikla, zato bo dogajanje v naslednjih treh tednih zelo zanimivo. Tokratna Luna bo prinesla prve in morda tudi že konkretne manifestacije vpliva retrogradne Venere.

Če smo se v preteklih nekaj tednih začeli malo bolj spraševati kaj oziroma kdo nas resnično navdihuje, razveseljuje, osrečuje, motivira, kaj resnično radi počnemo, kaj bi zares radi počeli tako v prostem času kot tudi v kariernem, poklicnem smislu, potem nam tokratna Luna prinaša enkratno priložnost, da začnemo uresničevati nekatere življenjske cilje, želje, da se podamo na pot, ki nam prinaša izpolnitev, srečo, uspeh. Čas je da se premaknemo od sanjarjenja k dejanski akciji in zasadimo semena osebnega uspeha. Če smo v preteklih tednih morda že ugotovili kaj oziroma kdo nas zagotovo ne osrečuje, če smo morda ugotovili, da nekdo oziroma nekaj preprosto ni za nas, potem je čas, da se iz tega nekaj naučimo in stopimo na novo pot ter začnemo neko novo iskanje, popotovanje.

Povečane aktivacijske energije nas bodo spodbudile, da se odločno lotimo novih projektov, interesov, da na novo in z več svežine ter zanosa pristopimo k že obstoječim vsakodnevnim dejavnostim, aktivnostim, kakršnekoli že so, morda vezane na prosti čas ali službo.

Prihajajoči tedni bodo tudi prinesli nekakšno prenovo in morda predrugačenje marsikaterih situacij, stanj na številnih področjih in v številnih pogledih! Z retrogradno Venero na novo prepoznavamo in odkrivamo kaj oziroma kdo nam resnično nekaj pomeni, prenavljamo lastni sistem vrednot ter bogatimo lasten koncept in predstavo o ljubezni in mesebojnem povezovanju.

Ker je Venera v Ovnu v nekoliko nepoznanem in tujem okolju, Oven je namreč domena Marsa, moramo biti tudi nekoliko pazljivi in previdni. Poleg vplivov v pozitivnem smislu kot so povečana motivacija, zanos in strast, je treba pazit tudi na negativne manifestacije kot so pretirano sebično obnašanje, agresivno, impulzivno obnašanje, prenagljenost, hektičnost. Ti negativni izrazi energij Ovna bodo skupaj z ognjeno Luno lahko povzročili kopico konfliktov, stresnih situacij, prepirov, frustracij, slabe volje, negodovanja, nesporazumov in še kaj. Previdno torej, predvsem v odnosih z drugimi. Ozračje bo znalo biti precej napeto, razpoloženje ljudi pa precej afektivnega značaja, zatorej pazite kako izražate svoja čustva, misli, poglede, občutke in mnenja!

 

4103333864_8a83a9f115_b

 

Najpomembnejši vidik tokratne Lune v sodelovanju z retrogradno Venero je seveda lastna čustvena samo-izpolnitev. Čustvene potrebe in želje bodo postale naš fokus in morali se bomo začeti aktivno odzivati nanje . Torej, čas za premislek in kontemplacijo o tem kaj nas resnično izpolnjuje, kako in zakaj, je mimo. Z Luno v Ovnu prihaja čas manifestacije in uresničevanja različnih idej, projektov, interesov, osebnostnega potenciala ter izražanje resničnih čustev, pogledov. Čas je, da se s to Luno končno odzovemo in upoštevamo lastno srce in mu seveda na pravi način poskušamo dejansko tudi slediti. Naj vas ne bo strah sprejeti pomembne odločitve, tudi če ne veste kako, za kaj ali za koga bi se radi odločili, preprosto naredite korak v neko smer. Dokler tega ne boste storili, vas življenje ne bo moglo preusmeriti ali pa poslati na tisto vašo pravo pot. 🙂

Tudi, če nam glede nas samih, glede naših odnosov, glede naših vrednot, želja in ostalih življenjskih situacij še vedno marsikaj ni jasno, se nam zdi, da smo nekje obtičali, da ne vemo zares kako naprej ali pa si ne upamo premakniti naprej…kljub temu se bomo morali aktivirati in poskušati  v danih okoliščinah narediti kar največ pozitivnega zase.

20151002163751-forward-thinkers-happy-child-toy-wings-flying-retro

Tudi če nas ne navdihujejo neke novo pridobljene ideje in spoznanja kar se tiče našega življenjskega poslanstva oziroma življenjskega smisla, tudi če nas ne razveseljujejo neke nove vrednote ali pa neka nova čustva strasti, privlačnosti in ljubezni v povezovanju z drugimi ljudmi ali ob udejstvovanju v nekih novih aktivnostih, projektih, interesnih dejavnostih, itd., poskušajmo kljub temu v našem vsakdanu najti veselje do tega kar počnemo, s čimer se ukvarjamo. Iščimo nov zanos, veselje v delu, obveznostih, ki jih opravljamo, poskušajmo s temi energijami poživiti naše odnose, vnesimo v našo interakcijo s svetom več svežine, dinamike, motivacije in dobre volje.

Odgovor na vprašanje čustvene izpolnitve tekom vpliva Lune v Ovnu se namreč skriva v aktivnem in tudi delovnem vsakdanjem življenju. Popestrite si torej vaše dneve v prihodnjih tednih, pristopite do vaših dnevnih aktivnosti s pozitivno naravnanostjo, nasmehom, odločnostjo in videli boste, da ne potrebujete zgolj nekih visokoletečih ciljev ter želja, ki bi vam prinesle samo-izpolnitev, pomembno je, da predvsem v času pomladi, tako kot vse okoli nas, poskušamo tudi mi živeti in izkusiti življenje v vsej njegovi pestrosti in polnosti. Ne zamudite pomladnega prebujanja, postanite del njega. 😉

Lep, vesel in uspešen teden vam želim!

 

Leave a comment