Tedenska napoved, 1.1. – 9.1., Zadnji lunin kvadrat v Tehtnici – Veselje do dela in uspeh, uravnovešena produkta osebne odgovornosti, delavnosti ter zdravih ambicij in želja.

59d6a2accadc61761cd098eb579951e8

Zadnji Lunin kvadrat v Tehtnici

Moč tranzita: močan mesečni tranzit.

Trajanje tranzita: energijski vplivi bodo prisotni tekom celotnega tedna, najmočneje jih bomo občutili ob koncu tedna ter v začetku drugega tedna.

Astrološka postavitev

Zadnji Lunin kvadrat v Tehtnici, ki ga bo Luna, v ponedeljek 8.1., tvorila s Soncem v Kozorogu, vključuje tudi konjunkcijo Venere ter Plutona v Kozorogu. Aspekt med omenjenimi planeti bo zaznamoval predvsem Kozoroge, Tehtnice, Rake in Ovne. Najmočneje ga boste čutili vsi tisti rojeni v začetku meseca januarja, aprila, julija in oktobra. Prav tako bodo energije močno vplivale na vse tiste, ki imate pomembne planete in astrološke točke med 14° in 20° v znamenju Kozoroga, Tehtnice, Raka in Ovna.

halfmoon-56e1bb3d3df78c5ba056a19f

Čustvene potrebe, razpoloženja, izzivi, odzivi, frustracije

Zadnji Lunin kvadrat v Tehtnici skladno z energijami tokratne Polne Lune ter prehodom Saturna v znamenje Kozoroga še vedno prinaša potrebo in zahtevo po večji prizemljenosti, soočanju z realnostjo, njenimi dejstvi, okoliščinami, resnicami, itd. Poudarjeno bo sprejemanje večje odgovornosti, pomembni gonilniki bodo delovna vnema, zdrava motivacija, strasti, ambicije, koncept pravičnosti ter vrednote kot so potrpežljivost, vztrajnost, delavnost.

Z Luno v Tehtnici bo predvsem pomembno iskanje pravega ravnovesja kot tudi kompromisov pri vlaganju naše energije, truda in časa tekom našega vsakdana. Z zavedanjem realnosti življenja predvsem pa mnogih omejitev, problemov, konfliktov, ki nam jih prinaša in na katere lahko naletimo pri našem samoizražanju in iskanju lastnega uspeha, sreče, udobja in samoizpolnitve, bo pomembno, da našemu vsakodnevnemu udejstvovanju vladajo nek red, urejenost, smisel, namen, struktura in seveda občutek učinkovitosti in uspešnosti.

tumblr_mjkp40o6Qa1qzbvc6o1_500

Vlaganje energije, truda in časa v kakršnokoli delo, aktivnosti, ki nam ne bodo prinašale nekega veselja, občutka sreče, izpolnjenosti, smisla, bo seveda brez pomena in bo povzročalo zaradi občutnih zemeljskih energij Saturna in Kozoroga ter tudi Plutona, veliko več dodatne obremenitve, stresa, utrujenosti, izčrpanosti, frustracije, naveličanosti in apatije ter otopelosti. Zgolj sledenje nekim družbenim standardom, tradicijam, vzorcem, zgolj prevzemanje, pridobitev, izpolnjevanje neke družbeno sprejemljive vloge, funkcije oziroma statusa, ne bo zadostovalo, če ne bo izpolnjevalo notranjih potreb, hotenj, želja našega notranjega jaza.

Prav tako bo po drugi strani površno, lahkomiselno, nezavzeto, neodgovorno, nedelavno oziroma lenobno vlaganje v sicer neke resnične ambicije, cilje in želje, katerih uresničitev bi resnično prinesla občutke uspeha, samoizpolnitve in sreče, produciralo veliko problemov, konfliktov, zamujenih priložnosti, izgub zaupanja, prav tako pa bo prineslo naveličanost, frustracijo. V tem primeru nas bo pomankanje reda, discipline, fokusa, zavzetosti in delavnosti prav tako prikrajšalo pri uresničitvi naših osebnih čustvenih potreb, želja in hotenj.

tumblr_naxmm2l7xc1rv2dfko1_1280

Venera v Kozorogu nas bo nagovarjala, da pridemo v stik z našimi vrednotami, željami, da se vprašamo česa si resnično želimo, kaj bi radi počeli v življenju, kako, na kakšen način bi radi živeli, uspeli sami sebe uresničiti v družbi in v življenju. Pomembno bo tudi vprašanje česa, koga smo resnično vredni in kaj oziroma kdo je resnično vreden nas. Luna v Tehtnici nas bo spodbujala v iskanju ravnovesja ter kompromisov, tako med nami in zunanjim svetom kot tudi znotraj nas med našimi mislimi, čustvi, prepričanji, željami, dvomi. Iskali bomo načine kako spoštovati delo, odgovornosti, obveznosti, družbena pravila, vrednote in načela in še vedno živeti življenje na način, ki nas veseli in izpolnjuje. Iskali bomo načine kako združiti koristno s prijetnim. Poskušali bomo najti najti, odkriti delo, kariero, poklic, službo, aktivnosti, udejstvovanja, ki bodo omogočala materilano, finančno varnost in preživetje, družbeni status, položaj, uspeh a hkrati dovoljevala, da uresničimo same sebe, izrazimo naše želje, živimo svoje sanje in smo srečni.

Seveda omenjeni izziv ne bo lahek, saj sama narava aspekta napoveduje težavne, izčrpljajoče in zahtevne procese osebne rasti, ki bodo od nas zahtevali zbranost, iskrenost, odločnost, potrpežljivost, zazvzetost in resnost. Priznati si bomo morali naše pomanjkljivosti, težave, jih odpraviti, delati na naših prednostih, potencialu, željah, ciljih in ambicijah. Sprejeti bomo morali kompromise, ki ne bodo idealni, privlačni, a nam bodo omogočali, da še vedno stopamo po poti, ki nas zanima in nas vodi do željene destinacije.

Želim vam uspešen prvi teden novega leta 2018!

 

 

 

Leave a comment